Zittend naar de wc of squattend naar de wc: voor- en nadelen!
Op een standaard toilet neem je een zittende houding aan. Je doet je broek naar beneden, je gaat op de toiletbril zitten en je doet je ding. Dat je een zittende houding aanneemt, komt door de hoogte van de toiletpot. Je kunt simpelweg niet anders.
De zittende houding is dan ook een logische houding voor op het toilet, maar het is niet de beste houding. In feite is de squattende houding veel beter. Hoe dit precies zit, lees je in dit artikel.
Zittend naar het toilet
Neem je plaats op de toiletbril, dan neem je vanzelf een zittende houding aan. Bij de zittende houding zit je rechtop. Je knieën staan in een hoek van ongeveer 90 graden.
Je zit misschien comfortabel, maar het is niet altijd gemakkelijk om ontlasting te produceren. Je moet veel persen en soms lukt het niet eens om te ontlasten. Je moet het toilet, zonder succes, weer verlaten. En dit allemaal door de verkeerde houding op de wc.
Squattend naar het toilet
De ideale houding op het toilet is niet de zittende houding, maar de squattende houding. Bij de squattende houding zijn je knieën hoger opgetrokken. Ze vormen geen hoek van 90 graden, maar van 35 graden. Door deze hoek gaat de ontlasting een stuk soepeler. Persen is zelfs niet meer nodig.
Neem je de squattende houding aan op het toilet, dan maak je jouw toiletbezoek een stuk gemakkelijker, comfortabeler en bovendien korter. Ook heb je minder kans op aambeien. Dit komt omdat je minder hoeft te persen om ontlasting te produceren. En omdat alle ontlasting uit je darmen gaat, heb je ook minder kans op darmproblemen. Denk hierbij aan infecties en ontstekingen.
Squattend naar het toilet met de ToiletSquat
Het is niet gemakkelijk de squattende houding zonder enige hulp aan te nemen. Zeker niet als je wat langer op het toilet zit. Daaorm kun je de ToiletSquat aanschaffen. Met dit toiletkrukje neem je zonder enige moeite de squattende houding aan, ofwel de ideale houding voor een goede ontlasting.
Voordelen ToiletSquat:
- Je hoeft niet meer te persen
- Je bent sneller klaar op het toilet
- De kids kunnen het krukje gebruiken als opstap krukje
Lees ook eens dit interessante artikel: Een bidet of toiletpapier? Wat zijn de voor- en nadelen?